*Vi vil løbende opdatere denne side med nye informationer

UVskole og bogføringsloven

Vi forstår vigtigheden af at have et økonomisystem, der kan håndtere kravene i lovgivningen. Med UVskole sikrer vi, at vores brugere er rustede til at imødegå de nye digitale muligheder, den nye bogføringslov bringer med sig.

Hvad får jeg?

Som bruger af UVskole får du vores løfte om at guide dig gennem så du får en gnidningsfri start med lovgivningen, hvilket blandt andet vil betyde:

 

Uddannelse og opstart

Klik på boksen og læs mere

Nye funktioner

Klik på boksen og læs mere

Digital bilagshåndtering i UVskole - Ny funktion

I forbindelse med ændringerne til bogføringsloven er der kommet krav om digital opbevaring af alle bilag. 

I UVdata samarbejder vi med en række virksomheder, der leverer systemer og services til markedet for privat- og friskoler samt efterskoler – Aqoola, Redmark Scanning og Digiflow. Disse systemer til digital håndtering og godkendelse af bilag er ikke et krav i forhold til overholdelse af bogføringsloven, da du alene ved brug af UVskole kan opbevare dine bilag digitalt. Dog kan disse systemer være et godt supplement til den funktionalitet, som du får med UVskole. 

Vil du vide mere?

Hvis du gerne vil vide mere om bilagshåntering kan du se vores tidligere webinarer med Aqoola, Redmarks Scanning og Digiflow. Optagelserne er fra august og september sidste år, hvor vi kiggede ind i systemerne til digital bilagshåndtering. På webinarene fortæller vi kort om vores samarbejde, om vores arbejde med bogføringsloven, og hvorfor netop samarbejdet og løsningen fra leverandøren af systemet til digital bilagshåndtering er relevant. Dernæst præsenterede leverandøren deres system, og hvordan det kan hjælpe i arbejdet med digital håndtering og godkendelse af bilag. Du kan se optagelserne af webinarerne med vores samarbejdspartnere her:

Godkendt af Erhvervsstyrelsen

Vi er stolte af, at UVskole officielt er anerkendt som et godkendt standardøkonomisystem af Erhvervsstyrelsen i overensstemmelse med bogføringsloven.

Bag denne anerkendelse ligger en stor indsats, der bekræfter vores engagement i at levere en løsning til fri-, privat- og efterskoler. Vi har arbejdet intenst med kravene i bogføringsloven i mere end ni måneder, og det har blandt andet krævet en fordobling af vores udviklingsteam. 

Godkendelsen fra Erhvervsstyrelsen er mere end bare et stempel. Det er en anerkendelse af, at UVskole er et system, der er vurderet til at leve op til de høje standarder og krav indenfor digital bogføring, datasikkerhed samt effektive arbejdsprocesser, når det kommer til finanssystemer til skolerne.

Hvad er den nye bogføringslov?

D. 24. maj 2022 vedtog Folketinget en opdateret bogføringslov, der moderniserer de eksisterende regler. Den nye lovgivning stiller nu blandt andet krav om, at virksomheder skal skifte til digital bogføring.

Hvad er bogføringsloven?

Bogføringsloven fastlægger regler for udgifts- og indtægtsposter og gælder for alle erhvervsdrivende, sammenslutninger og organisationer. Her bliver det blandt andet beskrevet i bogføringsloven, at alle regnskabsdokumenter skal gemmes i minimum fem år fra udgangen af det pågældende regnskabsår. I UVskole sikrer vi overholdelsen af disse bestemmelser, så du kan fokusere på dine opgaver på skolen.

Bogføringsloven og digitalisering: Hvad betyder det for mine arbejdsgange?

Dine arbejdsgange skal være endnu mere digitale end hvad du er vant til. Selvom bogføringsloven kan medføre ændringer i visse arbejdsgange på skolen, forventer vi, at du vil opleve en bedre understøttelse af økonomiopgaverne i UVskole. Vi vil i løbet af 2024 sørge for, at du som kunde hos os er fuldt bekendt med de nye muligheder og fordele, som den bogføringsloven bringer med sig.

Hvad er et godkendt bogføringssystem?

Et godkendt bogføringssystem er en digital bogføringstjeneste, der er blevet verificeret og godkendt af Erhvervsstyrelsen - som eksempelvis UVskole. Når et bogføringssystem har gennemgået denne proces og blevet godkendt, bliver det tilføjet til den officielle liste over registrerede bogføringssystemer.

Må vi holde dig opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sørger vi for at holde dig opdateret. Du kan til enhver tid tilbagetrække dit sammentykke. 

Vil du vide mere om den nye bogføringslov?

Thomas sidder klar til at besvare de spørgsmål du måtte have om den nye bogføringslov.